Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis

Oddział Przedszkolny 17-21.11.2025 r.

Dzień Menu

Poniedziałek

 

Wtorek

 

Środa

 

Czwartek

 

Piątek

 

 

Szkoła 17-21.11.2025 r.

 

Dzień Menu

Poniedziałek

 

Zupa ogórkowa z ryżem zabielana śmietaną - 300 g, porcja rosołowa 30 g, ,marchew 10 g, seler 5 g, pietruszka 5 g, ogórki kiszone 40 g, ryż 35 g, sól 0,5 g, pieprz naturalny 0,001 g, śmietana 30 % (zawiera mleko) 15 g, liść laurowy 0,001 g, ziele angielskie 0,001 g, świeży koperek 5 g, zioła suszone 0,001

 

Potrawka drobiowa z warzywami  - 150 g, filet z kurczaka 70 g, marchew 10 g, seler 5 g, pietruszka 5 g, cebula 5 g, liście laurowe 0,001 g, ziele angielskie 0,001 g, mąka pszenna 0,5 g (zawiera gluten), koncentrat pomidorowy 0,5 g, margaryna miękka 10 g , sól 0,5 g, pieprz naturalny 0,001 g, śmietana 30% 15 g (zawiera mleko)

 

Makaron Penne - 150 g, makaron(zawiera gluten, jaja)

 

Surówka z warzyw mieszanych - 70 g, biała kapusta, pomidor, ogórek konserwowy, ogórek zielony, cebula, olej rzepakowy, kwasek cytrynowy, cukier, koperek, sól, kukurydza konserwowa, pieprz naturalny 

 

Kompot  owocowy - 200 g  (woda 200g, jabłka 40 g,  mieszanka owocowa 40 g cytryna 1 g, miód 1 g)

 

ILOŚĆ KALORII: 901 KCAL

 

Wtorek

 

Zupa koperkowa na mięsie z zacierką - 300 g, porcja rosołowa30 g, marchew 20 g, seler 5 g,  pietruszka 5 g, liść laurowy 0,001 g, ziele angielskie 0,001 g,  koperek  świeży 15 g, sól, śmietana 30% (zawiera  mleko) 15 g, pieprz naturalny 0,001 g, zacierka (zawiera gluten), zioła suszone 0,001 g

 

Kotlet schabowy panierowany z pieca - 90 g, schab 90 g, bułka tarta (zawiera gluten) 10 g, sól 0,5 g, jajka 1/7  , pieprz naturalny0,001 g, papryka mielona słodka0,001 g, olej rzepakowy 5 g, czosnek granulowany0,001 g, zioła suszone 0,001

 

Ziemniaki - 150 g, ziemniaki, sól, masło, koper

 

Surówka z białej i czerwonej kapusty z jogurtem - 70 g, biała kapusta 25 g, czerwona kapusta 25 g, olej słonecznikowy 5 g, pieprz naturalny 0,001 g, cebula 5 g, cytryna 2 g, jogurt ( zawiera mleko )             

 

Kompot  owocowy - 200 g,  (woda 200g, jabłka 40 g,  mieszanka owocowa 40 g cytryna 1 g, miód 1 g)

 

ILOŚĆ KALORII: 920 KCAL

 

Środa

 

Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami - 300 g, okrawki łopatki wieprzowej, marchew, seler, pietruszka, ziemniaki, buraki, sól, pieprz naturalny, mąka pszenna (zawiera gluten), liść laurowy, ziele angielskie, kwasek cytrynowy, śmietana 30% (zawiera mleko), cukier

 

Makaron z serem i brzoskwiniami - 300 g, makaron świdry (zawiera gluten, jaja) 80 g,sól, biały ser (zawiera mleko) 70 g, masło 10 g, brzoskwinie z zalewy 30

 

Jabłko - 1 szt. 

 

Kompot  owocowy - 200 g  (woda 200g, jabłka 40 g,  mieszanka owocowa 40 g cytryna 1 g, miód 1 g)

 

ILOŚĆ KALORII: 896 KCAL

 

Czwartek

 

Zupa jarzynowa zasmażana - 300 g, porcje rosołowe 30 g, marchew 10 g, seler 5 g, fasolka szparagowa 15 g, kalafior 20 g, pietruszka 5 g, por 5 g, ziemniaki kostka 80 g, sól 0,5 g, mąka pszenna (zawiera gluten) 5 g, liść laurowy 0,001 g, ziele angielskie 0,001 g, pieprz naturalny 0,001 g, śmietana 30% (zawiera mleko) 15 g, zielona pietruszka 0,5 g, zioła suszone 0,001

 

Klopsik z mięsa mielonego mieszanego - 100 g, łopatka wieprzowa 40 g, filet drobiowy 40 g, jajka 1/7, bułki (zawiera gluten) 10 g, cebula 10 g, czosnek granulowany 0,001 g, sól 0,5 g, pieprz naturalny 0,001 g, bułka tarta (zawiera gluten) 10 g, olej rzepakowy 5 g

 

Sos pomidorowy - 70 g, koncentrat pomidorowy 15 g, margaryna (zawiera mleko 10 g), cebula 5 g, bulion warzywno-kostny(wywar z zupy)30 g, sól 0,5 g, liść laurowy 0,001 g, ziele angielskie 0,001 g, mąka pszenna (zawiera gluten) 5 g, śmietana 30% (zawiera mleko) 10 g, pieprz naturalny0,001 g, zioła suszone 0,001 g

 

Kasza pęczak - 150 g, kasza pęczak, sól, pieprz

 

Surówka z białej kapusty z marchewką, jabłkiem, cebulką - 70 g, biała kapusta 50 g, marchew, jabłko, cebula, koperek, olej słonecznikowy 5 g, pieprz naturalny 0,001 g, cytryna 2 g

 

Kompot  owocowy - 200 g  (woda 200g, jabłka 40 g,  mieszanka owocowa 40 g cytryna 1 g, miód 1 g)

 

ILOŚĆ KALORII: 902 KCAL  

 

Piątek

 

Zupa pieczarkowa z łazankami   - 300 g, porcja rosołowa 30 g, marchew 10 g, seler 5 g, pietruszka 5 g, cebula 5 g, pieczarki 40 g, margaryna miękka 5 g, makaron (zawiera gluten)  35 g, liście laurowe 0,001 g, ziele angielskie 0,001 g, sól 0,5 g, pieprz naturalny 0,001 g, mąka pszenna (zawiera gluten) 5 g, śmietana 30% (zawiera mleko) 15 g          

 

Kotlet rybny - 100 g, filet z mintaja 80 g, bułki (zawiera gluten) 10 g, jajka 1/6, cebula 5 g, masło 10 g, sól 0,5 g, pieprz, 0,01 g bułka tarta (zawiera gluten) 10 g, olej rzepakowy 5g , czosnek granulowany 0,001 g, zioła suszone 0,001   

 

Ziemniaki - 150 g, ziemniaki, sól, masło, koper

 

Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem, cebulką i marchewką - 70 g, kiszona kapusta 50 g, olej rzepakowy 5 g, marchew 10 g, jabłko 15 g,  pieprz naturalny 0,001 g, zielona pietruszka 0,2 g                       

 

Kompot  owocowy - 200 g  (woda 200g, jabłka 40 g,  mieszanka owocowa 40 g cytryna 1 g, miód 1 g)

 

ILOŚĆ KALORII: 899 KCAL

 

Firma zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie

Data dodania: 2025-11-13 21:08:34
Data edycji: 2025-11-14 09:53:51
Ilość wyświetleń: 31

Konkursy

Masz talent, zdolności, umiejętności? Zgłoś się do konkursu!
Więcej informacji

Kalendarz

Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej